domingo, 17 de enero de 2010

VALORACIÓ FINAL


Mai havia cursat cap assignatura que tractès el tema de l’educació enfront els mitjans de comunicació, així que hem va semblar diferent a les altres optatives que havia cursat i per això la vaig escollir.

En un primer moment, vaig pensar que aquesta assignatura seria més teòrica, però em vaig dur una sorpresa quan ens van dir de crear un blog a on podriem penjar notícies que en semblessin interessants per compartir amb els companys i fer aportacions de tot el que anessim treballant a classe. Al ser diferent al que havia fet fins ara, em motivava bastant. El fet de poder donar la teva opinió sobre diferents temes en un blog personal està molt bé, ja que encara que a classe feiem debats, no tothom podia expressar bé el que pensava, i el recurs del blog a permés que tothom es poguès explicar amb deteniment.

Fins la realització de l’assignatura, mai m’havia parat a pensar en la importància d’educar en els mitjans de comunicació. L’educació ha d’estar pendent de tots els canvis que sorgeixen al seu voltant, tant els econòmics, els tecnològics... Però aquesta s’ha quedat estancada en el passat, el que porta a carències educatives. Per tant, és imprescindible que es formin a professionals de l’educació, per poder dur a les aules la importància que tenen els mitjans de comunicació en les nostres vides, però sobretot, com utilitzar aquests medis, ja que és la única manera de poder crear un escut contra la manipulació que exerceixen tots aquests medis i, així, poder desenvolupar una visió crítica. S’han d’utilitzar tots aquests medis com a recursos que es relacionin amb l’àmbit educatiu, ja que és la única forma d’integrar-los d’una manera natural a la vida de les persones, petits i grans, i sobretot, que sàpiguen fer un bon ús d’aquests, ja que és la millor via per lluitar contra la societat de la informació desinformada en la que estem vivint i, la vulnerabilitat que tenim davant dels medis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario