viernes, 4 de diciembre de 2009

DIVERSITAC: Arribades per mar


El material creat per DiversiTAC resulta molt interessant, sobretot com a recurs per a treballar-lo als centres educatius, ja que permet que els alumnes puguin exposar el que pensen sobre el tema, però que a la vegada descobreixin quina part de la informació mostra la televisió i quina existeix realment i no ens mostren els Mitjans de comunicació.

A partir del visionat d’un documental on es veuen imatges d’inmigrants arribant a les nostres costes, se’ls proposa la realització d’un article enel qual expressin la seva opinió de perquè els mitjans de comunicació posen tan èmfasi i importància en mostrar imatges d’inmigrants arribant per mar, quan sabem perfectament que arribem també per terra i/o altres vies.


Podem classificar com a aspectes positius d’aquest recurs, el fet de que es dona la oportunitat als alumnes de poder escriure sobre un tema, el qual veuen dia a dia als mitjans de comunicació i, sobretot el fet de poder investigar mitjançant altres fonts que no són la televisió per adonar-se que la realitat que ens transmeten alguns mitjans no són tan veritables com ells creien en un principi. És a dir, que això serà molt positiu a l’hora de fomentar el seu pensament crític.

Per un altre costat, el fet de poder realitzar aquesta activitat de grup, ajuda a la cohesió entre els companys i també a poder tenri més punts de vista sobre un tema, el que enriqueix encara més l’activitat.


Però crec que el recurs presenta limitacions, i és que no queda gaire clar quina força se li ha de donar al treball, quina continuació pot tenir... És a dir, hauria d’estar més elaborat i oferir més diversitat d’activitats amb les quals treballar per tal d’afavorir un millor aprenentatge, ja que queda bastant aïllat dels continguts que el professor/a vulgui treballar amb aquesta activitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario